miércoles, 1 de diciembre de 2010

Trekking pel Montseny

El Montseny constitueix la major elevació de les serres costaneres catalanes. La seva situació estratègica afavoreix la recollida de pluges i la permanència de la humitat, factors que, juntament amb la fertilitat dels sòls, han donat lloc a un relleu i a una vegetació d'extraordianari interès paisatgístic i naturalista.


Les planes de l'entorn estan situades a molt poca altitud sobre el nivell del mar i aixó significa forts desnivells. Tot plegat, un repte pel "betetista" i l'amant del trekking, amb una sola limitació: El Montseny es un parc natural declarat Reserva Mundial de la Biosfera per la UNESCO. Haurem d'anar amb compte no malmetre l'entorn.


Hi trobarem gran diversitat d'estatges de vegetació; depenent de l'orientació i de l'alçaria podem observar l'alternança i simbiosi d'especies vegetals representatives de bona part del clima del nostre continent: des dels alzinars mediterranis fins a les fagedes, rouredes i avetoses centreeuropees. Un ampli ventall de plantes i animals tenen aquí el seu hàbitat privilegiat en una mena d'illa mediambiental, testimoni d'èpoques climàtiques més humides.

Per tot aixó, el massís del Montseny és una de les àrees naturals significatives de la península. Va ser declarat Parc Natural els anys 1977-1978 quan la Diputació de Barcelona l'emparà legalment amb un pla especial. Forma part de la xarxa d'espais declarats Reserva Natural de la Biosfera per la UNESCO amb una superfície protegida de 30.120 ha.


Per més informació sobre itineraris senyalitzats: http://www.diba.es/parcsn/parcs/plana.asp?parc=3&m=28&s=164

No hay comentarios:

Publicar un comentario