jueves, 28 de julio de 2011

Transcatalunya 2011. Sabor agredolç.


A les 5:00 h va començar l'aventura i el calvari de problemes. Primer: abans d'oficialitzar la sortida, em va caure a terra la llum del casc i perdo una peça que en la foscor d'aquestes hores i entre un bosc de cames i rodes no arribo a trobar. Solució; llum a les escombraries i així porto menys pes. Amb l'inconvenient que no puc llegir el llibre de ruta. Bé, el meu company de fatigues té més experiència que jo en aquest tipus de proves i ¿on està?, Van donar la sortida i li vaig perdre de vista. Merda! no veia un pebrot i tenia dues opcions buscar o seguir a la multitud en els primers quilòmetres fins que la llum del dia em permetés veure el llibre de ruta. Em vaig deixar caure a poc a poc dins el grup buscant-li però vaig arribar fins al final i vaig trobar a uns companys del club que anaven just davant de l'ambulància que feia de tancament de cursa.

Al club vam decidir uns determinats grups segons les capacitats físiques de cada un de nosaltres per tal de patir en companyia. Sempre és millor portar un escuder o ser escuder. Llavors vaig decidir jugar l'altra carta; anar a la recerca del meu col.lega i en el cas de no trobar-lo, fer la prova en solitari. Vaig estrènyer la marxa i em vaig anar cap endavant. Seguint el riu de llum que es dibuixava en la foscor, vaig pujar la Molina i en l'ascensió al Coll de Pal li trobo. Biennnn! vaig poder baixar el ritme i esperava que aquest esforç no em passés factura més endavant.
Segon problema: Durant uns quilòmetres notava en les corbes en baixada, com si la roda del darrere estigués punxada, mirava cap a la dreta i la veia bé. Però no era normal. Una de les vegades que vaig la vista cap enrere per veure si realment estava punxada ho vaig fer cap al costat esquerre i vaig veure que un passador del basculant sortia uns 4 dits. Parada i reparació. El passador s'havia partit en dos i per això en les corbes, a causa de la torsió s'obria el basculant. Reparació tipus "Mc.Guiver" Cinta aïllant perquè no es sortís el passador i no ho perdés. Amb això semblava solucionar el tema del basculant ja que d'aquesta manera no s'obria. L'anterior setmana no va parar de ploure, de manera que els camins eren autèntics fangars. El fang i l'aigua feien que la cinta aïllant perdés el seu efecte i vam tenir que tornar a parar per canviar-la i posar cinta americana i dos brides de nylon. Solucionat. Amb aquest nyap efectiu va arribar la bici a Barcelona.


Tercer: Durant un descens una branca es fica entre els radis de la roda davantera. Resultat: 1 radi trencat. Ale!!, a parar i després d'intentar reparar-ho, vam decidir arrencar-lo i seguir.

Quart: En l'avituallament següent a l'incident del radi, noto que la roda davantera ha perdut pressió. Trec la bomba i la inflo. Això es repeteix diverses vegades, però no veig punxada, a més el líquid del Tubeless hauria de fer efecte. Resultat: vàlvula del  Tubeless trencada.


Pel que fa a navegació no vam tenir cap problema. El meu company Àlex és un autèntic crack!! Un cop vam arribar a Barcelona, el més important és haver acabat i haver gaudit de la BTT encara que el temps final de la prova no fos el més important 13h efectives de pedaleig i un temps oficial final de 16h (maleïdes avaries ....)


Diego 5º General (Un crack!)
La prova és espectacular, recorre uns racons d'una bellesa extraordinària, físicament és exigent però val la pena preparar-se per poder participar-hi i viure aquesta experiència. També seria bo que la sort t'acompanyi (meteorologia / mecànica ...) però són paràmetres en els quals no podem fer res.


Respecte a l'organització, molt bé l'allotjament + dietes (Alberg Pere Carner), molt bé la documentació llibre de ruta, molt bé el muntatge dels punts de control encara que sempre hi ha un però. Quan vam arribar en els primers controls, en arribar amb un bon temps, vam tenir la sort de trobar-los molt assortits però després de l'acumulació de temps, en els controls comencem a trobar les engrunes. Molt bé en l'arribada i un detall bastant pobre. El "polo" commemoratiu no fa justícia amb el calibre de la prova.


Dist: 197 Km.
Vel.Med: 14,55 Km/h
Vel.Max: 63,73 Km/h
Pul.Med:
Pul Max:
Cadencia: 69,4
Calorias: 9000
AscensoAc.: 3.532
Descenso Ac.:4097

No hay comentarios:

Publicar un comentario